steun hzg

BENIN
Project afgerond in 2017

Community Health Workers opgeleid in Benin
Homeopaten zonder Grenzen (HzG) heeft van 2005 tot 2017 gewerkt aan een project in het Afrikaanse land Benin. Sinds de start heeft HzG een grote groep Community Health Workers (CHW's) opgeleid in de homeopathie, zodat zij veel voorkomende klachten kunnen behandelen: koorts, diarree, ongevallen, slangenbeten en complicaties bij de bevalling.

Door het enthousiasme in de gemeente Boukombé voor homeopathie besloot HzG een jaar geleden het programma voor de Community Health Workers uit te breiden naar een aantal buurgemeentes. Zo volgen inmiddels nog eens 400 mensen hetzelfde programma.

Op de motor
Vorig jaar heeft HzG Ghislaine Kouagou, één van de assistent-docenten die door HzG is opgeleid, in dienst genomen. Vanuit haar standplaats Boukombé bezoekt Ghislaine op de HzG-motor de omringende dorpen en verzorgt daar zelfstandig de trainingen. Zij doet dit voor de periode van één jaar. Zij heeft zelf ervaring met het behandelen van honderden patiënten en met haar bevlogenheid steekt ze de nieuwe cursisten aan.

150 nieuwe cursisten hebben tot nu toe het eerste gedeelte van het programma gevolgd. Na afloop heeft iedereen zijn eigen doos met homeopathische medicijnen gekregen en inmiddels zijn ze in hun eigen dorp aan de slag gegaan.
Ghislaine op motor P1050289

Kinderen in Benin
Kinderen zijn ook in Benin een kwetsbare groep. Hieronder kunt u het artikel lezen over de behandeling met homeopathie van de kinderen in Boukombé, dat in oktober 2009 verschenen is in Homeopathie Magazine , het blad van de Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland (KVHN).


Babyface

Bekijk de film van het project op:

gouden vrienden
Marlijn Boekhandel
NVKH, Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten
vrienden
Radaropus
Page Perfect