Homeopaten zonder Grenzen Nederland (HzG)

 

 De Stichting Homeopaten zonder Grenzen Nederland is in november 1991 opgericht en sindsdien actief geweest in Ghana, Bosnië, Benin, Sri Lanka, Georgië, Kenia en opnieuw Ghana. Initiatiefnemers waren een aantal enthousiaste homeopathisch artsen en klassiek homeopaten.

Vanaf het eerste uur heeft HzG les gegeven in gebieden waar zorg schaars is aan artsen, specialisten, verpleegkundigen, vroedvrouwen en overige hulpverleners in de gezondheidszorg. HzG leidt deze mensen op zodat zij zelf homeopathische zorg kunnen bieden.

HzG werkt met het zogenaamde Training on the job model; als onderdeel van de opleiding behandelt HzG mensen in bijvoorbeeld (poli)klinieken en vluchtelingenkampen. Door middel van de opleiding Train the trainer leidt HzG de beste cursisten op in het trainen van nieuwe studenten. Hiermee is de cirkel rond en kunnen de opgeleide homeopaten als zelfstandige beroepsgroep functioneren en zelf ook lid worden van de internationale organisatie. HzG biedt naar behoefte supervisie en eventuele nascholing. 

Homeopaten zonder Grenzen is een internationale organisatie met afdelingen in alle werelddelen. De federatie is in 1984 in Frankrijk opgericht. Het doel van de internationale organisatie is ingegeven door het ideaal van de Wereld Gezondheidsorganisatie: toegang tot gezondheidszorg voor iedereen.

HzG streeft ernaar dit doel te bereiken door zoveel mogelijk mensen op te leiden in de homeopathische geneeswijze. Dit doet zij door het opzetten van onderwijsprojecten in samenwerking met de lokale gezondheidszorg en autoriteiten. De projecten worden uitgevoerd door vrijwilligers.

Onze vrijwilligers

Alle betrokkenen bij HzG, zowel docenten als bestuurders of werkgroepleden, werken op vrijwillige basis. Zij stellen zich graag aan u voor:

Bestuur

Kristel Winters

Kristel Winters

Voorzitter, Portefeuille: Projectbeleid

Klassiek homeopaat en verloskundige
Koninginnelaan 5
3762 DA Soest
T 06-40166169
E kristel@homeopathie-soestdijk.nl
I www.homeopathie-soestdijk.nl
Elke Wisseborn

Elke Wisseborn

Penningmeester, Portefeuille: Financiën

Klassiek homeopaat
Slotlaan 66D
3701 GN Zeist
T 06-12480767
E info@zelfrijzend.nl
I www.zelfrijzend.nl

Jolande Velgersdijk

Jolande Velgersdijk

Secretaris

Klassiek homeopaat
De Nieuwe Lente
Raadhuisstraat 56a
2101 HH  Heemstede
T 06-16954331
E info@jolandevelgersdijk.nl
I www.jolandevelgersdijk.nl

Fred Elbers

Fred Elbers

Bestuurslid

Antropoloog
Tolhuis 7422
6537 RS Nijmegen
T 06-11761100
E fred.elbers@gmail.com