Nieuwsoverzicht

Onze laatste nieuwsbrief

Onze laatste nieuwsbrief

Via een nieuwbrief informeert de stichting Homeopaten zonder Grenzen u een paar keer per jaar over de stand van zaken van onze mooie stichting. Om automatisch op de hoogte te blijven van al onze activiteiten kunt u zich abonneren op onze nieuwsbrief. Mocht u de laatste versie gemist hebben, dan vindt u hier de webversie

We gaan naar Malawi!

We gaan naar Malawi!

Het eerste kwartaal van 2022 gaat Homeopaten zonder Grenzen op missie naar Malawi! We zullen daar vier lokale homeopathische klinieken gaan ondersteunen. Deze kleine bestaande klinieken bevinden zich in de volgende vier gebieden: Luveri, Mphangala, Jumbi, Chelinda/Nuka. Binnen het Malawi project zal Homeopaten zonder grenzen samenwerken met de
“Khula Foundation” en de “Eva Demaya Stichting” (http://www.evademaya.nl).

De ondersteuning vanuit Homeopaten zonder Grenzen zal bestaan uit:

  • het leveren van homeopathische middelen en andere medische basisbenodigdheden;
  • het uitzenden van Nederlandse homeopaten die zullen helpen bij het verbeteren van de gezondheidssituatie van de lokale bevolking;
  • het uitzenden van Nederlandse homeopaten die middels het Train the Trainer programma de
    lokale ‘homeopathy assistants’ zullen onderwijzen.

Wilt u ons ondersteunen bij dit mooie project? Heel graag! Klik hier om de verschillende opties te zien.

Kennis delen

Kennis delen

Jolande Velgersdijk

Recent is er in Nederland een ontmoeting geweest tussen Jolande Velgersdijk, secretaris van HzG, en een bestuurslid van Homeopaths Therapaists Sans Frontières (HTSF) uit Canada. Het was een interessante middag waarin wederzijdse ervaringen zijn uitgewisseld. Zo heeft deze Canadese zusterorganisatie in Honduras een aantal kleine klinieken opgezet waar ze zelf mensen behandelen. Ook de nieuwe generatie homeopaten kunnen hier een bijdrage leveren door in deze klinieken stage te lopen. Als HzG overwegen we een samenwerking met HTSF op te zetten waarbij we van elkaars ervaringen kunnen leren zodat er een mooie synergie ontstaat.

Nieuw logo en huisstijl

Nieuw logo en huisstijl

Met trots presenteren we hierbij het nieuwe logo van de stichting Homeopaten zonder Grenzen. Een logo dat in één oogopslag laat zien waar we voor staan.

Elke Wisseborn, HzG penningmeester
Elke Wisseborn


Elke Wisseborn heeft de aanpassing van de huisstijl gecoördineerd. Elke: “We zijn wereldwijd met elkaar verbonden, zonder “gebonden” te zijn. In gelijkwaardige relaties reiken we elkaar de hand en geven we kennis door om homeopathie daar te brengen waar gezondheidszorg schaars is. De heldere, frisse kleuren geven aan dat we toekomstgericht zijn. Projecten voor moeder- en kindzorg bijvoorbeeld. Ook is groen de kleur van de natuur en sluit daarom aan bij de homeopathische geneeswijze: het versterken van de levenskracht, het vergroten van vitaliteit en het verhogen van de eigen veerkracht.”

Frisse wind

Frisse wind

De afgelopen periode stond in het teken van vernieuwingen: er is een nieuw bestuur geformeerd dat vol enthousiasme de draad weer heeft opgepakt en nieuwe initiatieven heeft opgestart. Nieuwe bestuur stelt zich graag aan u voor:

Kristel Winters, HzG Voorzitter
Kristel Winters

Voorzitter

Ik ben Kristel Winters een gedreven homeopaat en verloskundige. Voor ik ruim tien jaar geleden mijn roeping volgde en in de gezondheidszorg ging werken was ik bedrijfskundige. Als bedrijfskundige stuurde ik internationale teams aan en werkte ik over de hele wereld. Nu heb ik al weer een aantal jaren mijn eigen homeopathiepraktijk en ben ik daarnaast werkzaam als verloskundige binnen de eerste lijn. Mijn internationale ervaring, kennis van zowel reguliere als complementaire gezondheidszorg en pragmatische aanpak zet ik nu vol enthousiasme in als voorzitter van HzG. Het is mijn wens om mensen te verbinden en een goede individuele gezondheidszorg bereikbaar te maken voor iedereen op de wereld.

Elke Wisseborn, HzG Penningmeester
Elke Wisseborn

Penningmeester

Ik ben Elke Wisseborn, homeopaat en milieukundige. Al tijdens mijn studie Milieu en Gezondheid heb ik onderzoek gedaan naar de homeopathie. Mijn passie is dan ook het verbinden van wetenschap en homeopathie, naast het homeopathisch behandelen van mensen in mijn eigen praktijk. Bovendien voel ik mij een globetrotter omdat ik zowel in Duitsland en Nederland ook in Mexico heb gewoond en gewerkt. Door diverse functies in het (internationale) bedrijfsleven, bij de overheid en NGO’s heb ik een brede kijk op maatschappelijke vraagstukken en gaat de missie van HzG mij aan het hart: gezondheidszorg en dan met name homeopathische, beschikbaar maken voor alle lagen van de bevolking, wereldwijd.

Jolande Velgersdijk, HzG Secretaris
Jolande Velgersdijk

Secretaris

Ik ben Jolande Velgersdijk en werk fulltime als homeopaat. Daarin ben ik enthousiast, professioneel en betrokken. Mijn patiënten zijn voornamelijk (jonge) kinderen, maar ook volwassenen vinden de weg naar mijn praktijk. Na mijn studie pedagogische wetenschappen werkte ik bijna 20 jaar in het bedrijfsleven, onder meer als projectmanager van internationale projecten. In 2015 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie en startte ik mijn eigen praktijk. Ik wil graag bijdragen aan een goede gezondheidszorg wereldwijd, bereikbaar voor iedereen. Ik zie daarbij een belangrijke rol voor homeopathie, nu en in de toekomst.