Klik hier voor het nieuwsarchief     steun hzg

1e HzG onderwijsperiode in Gambia, 13 t/m 31 maart 2015
- Uniek project in stabiel Gambia
- 'You have my support', aldus de Gambiaanse Minister van Gezondheid, Omar Sey
- Het Gambiaanse Ministerie van Gezondheid draagt de kosten in Gambia
- HzG betaalt tickets, lesmateriaal en homeopathische middelen en zet een homeopathische bibliotheek op
- Lower River Region: een landelijke regio met veel potentie en sterk bestuur
- Na 2 weken zijn er 30 homeopathische healthworkers geslaagd
- Volgende lesperiode: oktober 2015


STEUN DIT GEZONDE PROJECT!

Het verslag van deze 1e onderwijsmissie kunt u hier lezen.

Help Ons Joan Helpen UGANDA
Sinds 2010 heeft HzG een succesvol project in het arme westelijke deel van Uganda, waarbij studenten van URDT, een lokale NGO, opgeleid worden in homeopathie bij acute klachten.

Het is onze grote wens om in oktober 2014 terug te keren naar Uganda. De groep studenten die we al twee keer eerder hebben getraind gaan in deze periode het lesblok 'Zorg voor moeder en kind' volgen. Hierin leren zij om vrouwen tijdens zwangerschap en bevalling, en pasgeboren baby's voor acute klachten met homeopathie te behandelen.

Deze training is waardevol omdat in de dorpjes van het Kibaale district geen gezondheidsklinieken in de nabije omgeving zijn. Vrouwen moeten vaak uren lopen om de dichtstbijzijnde kliniek te bereiken.

Daarnaast starten we met een nieuwe groep studenten die de 'basics' van homeopathie gaan leren. Tijdens deze week geven we ook een Training of trainers. Een viertal studenten uit de groep van gevorderde studenten, wordt opgeleid tot docent, zodat zij in de toekomst de kennis over homeopathie zelf kunnen doorgeven. Zij hebben deze week de gelegenheid om onder supervisie van de HzG docenten ervaring in het lesgeven op te doen.
Babyface

Anne Vervarcke helpt HzG
'What I dream and imagine is that all homeopaths will realize they are true healers who put enormous time and effort into acquiring their knowledge, improving themselves and giving time and space to their patients and therefore they shouldn’t be marginalized but on the contrary they deserve to be honored for that.'

Dit zijn de woorden van Anne Vervarcke, klassiek homeopaat in België. Om haar droom vorm te geven, is Anne de 'the walk for homeopathy' gestart. walkforhomeopathy.org/ Voor dit project wandelt Anne door Nederland, België en Duitsland. In haar rugzak zitten homeopathische geschenken en massa’s kennis en informatie die ze ter plaatse graag wil delen. Ze stapt daarvoor van homeopaat naar homeopaat.

Vanaf 23 februari tot 20 maart heeft Anne door Duitsland gelopen. De inkomsten uit lezingen, consulten en donaties die in deze periode zijn gegenereerd, gaan naar Homeopaten zonder Grenzen.

Klik hier voor een impressie van de Walk
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yLdw0uClxrE

Steun ons project in Uganda
Het nieuwe project van HzG in samenwerking met de Ugandese organisatie URDT is daadwerkelijk van start gegaan. Eind januari 2011 was het zover. Na een voorbereidingstijd van een jaar vertrokken klassiek homeopaat Tineke Schaper en homeopathisch arts Kees Dam naar Uganda om de eerste groepen cursisten op te leiden in de homeopathie.

Twee groepen
Op het programma stond de behandeling van trauma's en koorts, omdat vanuit URDT en het lokale ziekenhuis was aangegeven dat men hier het meest behoefte aan had.
De eerste week gaven Kees en Tineke les aan stafleden van URDT en van het Kibale District Ziekenhuis. De week erna aan de eerste groep community health workers. In hun manier van lesgegeven hielden de HzG docenten rekening met het verschillende opleidingsniveau van de twee groepen. Bij de community health workers werd de theorie uitgebreid in rollenspel geoefend. Speciale aandacht ging uit naar ernstige situaties waarbij de comminuty health workers hun patienten naar het ziekenhuis moeten doorsturen.

Prachtig kliniekje
Homeopathisch arts Kees Dam vertelt met enthousiasme over zijn verblijf: ´Na het lesgeven hebben we iedere dag in de namiddag mensen behandeld. Met name studenten en hun familieleden. Op het terrein van URDT hadden ze een prachtig kliniekje gemaakt met spreekkamers en zes bedden. De bedoeling is dat hier in de toekomst mensen gaan werken die door ons worden opgeleid.'

Op uitnodiging van URDT, die zich bezig houdt met de ontwikkeling van het Kibale District, heeft HzG het afgelopen jaar hard gewerkt aan de voorbereiding van dit unieke project. Het doel is om in vijf jaar tijd 200 community health workers op te leiden, die homeopathische zorg kunnen verlenen in de dorpen van het Kibale District. Daarnaast worden nog eens dertig mensen opgeleid die de capaciteit hebben om zelf docent te worden.
Kees Dam:' Ik ben erg onder de indruk van de missie en de passie van de mensen van URDT om dit land verder te ontwikkelen. Ik ben er van overtuigd dat homeopathie vanuit URDT over heel Uganda verspreid kan worden.'
Tineke voor de klas

gouden vrienden
Marlijn Boekhandel
NVKH, Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten
vrienden
Radaropus
Page Perfect